Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A BMSZC tagintézményei idén is megrendezik a Szakmák éjszakája rendezvényt, amelyen rendészeti, honvédelmi, környezetvédelmi, vízügyi, vegyipari és informatikai szakmákba kóstolhatnak bele a résztvevők.

A „Szakmák Éjszakája 2018” időpontja: 2018.04.13 (péntek) 18:00-22:00

Programjaink:

“NE HAGYD MAGAD!” – Rendészeti és honvédelmi bemutató, interaktív önvédelmi foglalkozással A rendészeti szakgimnáziumba és szakközépiskolába, illetve a KatonaSuli programban résztvevő tanulók önvédelem órán elsajátított önvédelmi – közelharc bemutatója. Az önvédelmi alapfogások elsajátításába az érdeklődő gyerekek, és felnőttek is bekapcsolódhatnak.
“ELKÉSZÜLNI! VIGYÁZZ! TŰZ!” – Honvédelmi bemutató és interaktív foglalkozás Honvédelmi interaktív bemutató lézerpuskával és vegyvédelmi felszerelésekkel. A bemutatóba az érdeklődő gyerekek, és felnőttek is bekapcsolódhatnak.
 “KÍMÉLD A KÖRNYEZETED!” – Bemutatjuk szakmáinkat a környezetvédelem területén Környezetvédelmi kísérleteket mutatnak be a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók a gyakorlati foglalkozásokon tanultak  alapján. A kísérletezésbe érdekődők is bekapcsolódhatnak (geodéziai mérések, 3D nyomtatás).
 “TISZTA VIZET A POHÁRBA!” – Bemutatjuk szakmáinkat a vízügy területén Vízügyi kísérleteket, vízminőségi vizsgálatokat mutatnak be a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók a gyakorlati foglalkozásokon tanultak  alapján.  A kísérletezésbe az érdekődők is bekapcsolódhatnak (mérőbőrőnd használata, nehézfém-ionok csepptreakciói).
 “VARÁZSLATOK EGY LOMBIKBAN!” – Bemutatjuk szakmáinkat a vegyipar területén Vegyipari kísérleteket mutatnak be a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók a gyakorlati foglalkozásokon tanultak  alapján (lilakáposzta, izzó betűk, lőgyapot, oszcilláló reakció).  A kísérletezésbe az érdekődők is bekapcsolódhatnak.
“Internet kábel” készítése és hálózati eszközök szerelése Hálózati (egyenes) kábel készítésének és a számítógépek belső szerkezetének illetve működésének bemutatása. A kábel elkészítésbe, és a  gépek összeszerelésébe valamint tesztelésekbe a látogató diákok (és felnőtt kísérőik, illetve egyéb felnőtt látogatók) is bekapcsolódhatnak. A bemutatót szakiskolai diákok végzik.
Hálózati eszközök szerelése Számítógépek belső szerkezetének és működésének bemutatása. A gépek szét-, és összeszerelésébe valamint tesztelésébe, valamint a tesztelésébe a látogató diákok (és felnőtt kísérőik, illetve egyéb felnőtt látogatók) is bekapcsolódhatnak. A bemutatót szakiskolai diákok végzik.
“MUTASD A KEZED, MEGMONDOM KIVAGY!” –  interaktív rendőrségi bemutató Hogyan készül az ujjlenyomat? Hogyan történik a tömegoszlatás? Rendőrségi eszközök és módszerek interaktív bemutatása. A bemutatóba az érdeklődő gyerekek, és felnőttek is bekapcsolódhatnak.

A tagintézmények további programjait ITT tekintheti meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Budapesti Műszaki SZC
OM: 203058
Székhely: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
Főigazgató jogkör gyakorlója: Dr. Molnárné Rénes Éva www.bmszc.hu
Tagintézmény címe
BMSZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Bp. 1023 Lajos u. 1-5
Telefon:
70/50-20-382

További információk
Felnőttképzési tanfolyamok a BMSZ-ben. Tájékoztató az induló képzésekről ITT
TANULJON ÚJ SZAKMÁT INGYEN!
Vegyipari és informatikai szakmák a BMSZC iskoláiban! Valósítsa meg Önmagát, egy második szakma megszerzésével!
További információk
Languages
Archívum
Feliratkozás a hírlevelünkre