Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. programjából 2.392.750 Ft. támogatásban részesült.A program címe: A határ víznek, nyelvnek, népnek nem lehet akadály.

A projekt célja: Együttműködés magyarországi és külhoni szakképző iskolák között. Egy közös termék létrehozása, melynek elkészítése során tanulóink megismerhetik a határon túl élő magyarság életét, szokásait. Személyes kapcsolatokat alakíthatnak ki, amely lehetőséget adhat hosszú távú együttműködésre is. Diákjaink két ötnapos utazáson vesznek részt, először Szerbiában, majd Magyarországon. A két utazás során elkészítendő termék a Duna és a Tisza vizének vegyi elemzése és a kapott eredmények segítségével egy tanulmány elkészítése. Az első utazás során, több helyen fogunk vízminőség méréseket végrehajtani. A mérések helyszíneit úgy választottuk ki, hogy lehetőség szerint ipari létesítmények előtt és után mérhessünk, illetve olyan helyeken ahol a természeti környezet (pl. Tisza, Száva torkolat) befolyásolhatja a mért eredményeket. Ezek mellett kitérünk az olyan anomáliákra is, mint például a Vaskapuerőmű természetre gyakorolt hatása. Gazdasági előnye vitathatatlan hajózási és energiatermelési szempontból, de kérdés, hogy milyen károkat okoz.Az első utazás során alapvetően adatgyűjtés szerepel a tevékenységeink között, amelyet az adai Műszaki Iskola informatika szakos tanulói adattárolóra rögzítenek. A tanulmány mellett a második utazás végén egy kiállítást is készítenek, amelyet az első utazáson meghirdetett fotó verseny képeivel  illusztrálunk. Természetesen a két utazás során diákjaink kulturális programokon is részt vesznek.Céljaink között szerepel a projekt végeztével egy testvériskolai szerződés aláírása.

A programban 24 diák vesz részt iskolánkból, az adai Műszaki Iskolából pedig 23 fő.Eddig megvalósított programjaink:

Videók:

 

 

MHP-KP-1-2017/2-000006 ZP01 sz. pályázat

A BMSzC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 840.00 forintos támogatásban részesült a 2017. november 13-24-e között megvalósult, iskolánk koordinálta külhoni magyar szakképzés gyakorlati megvalósítása érdekében. Projektünk címe a Vízügyi ágazati őszi szakmai gyakorlat a Thanban volt.

A projekt keretében iskolánkba érkező 5 kolozsvári tanuló közel két hétig volt vendégünk. Vízügyi ágazati szakmai gyakorlatot teljesítettek tanulóinkkal, valamint a nemzeti összetartozást erősítő programokon vettek részt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Budapesti Műszaki SZC
OM: 203058
Székhely: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
Főigazgató jogkör gyakorlója: Dr. Molnárné Rénes Éva www.bmszc.hu
Tagintézmény címe
BMSZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Bp. 1023 Lajos u. 1-5
Telefon:
70/50-20-382

További információk
Felnőttképzési tanfolyamok a BMSZ-ben. Tájékoztató az induló képzésekről ITT
TANULJON ÚJ SZAKMÁT INGYEN!
Vegyipari és informatikai szakmák a BMSZC iskoláiban! Valósítsa meg Önmagát, egy második szakma megszerzésével!
További információk
Languages
Archívum