Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola iskolai könyvtára jelenlegi formájában 2000 óta működik. Mostani állományát alapvetően két egykori iskolai könyvtár dokumentumainak az összevonásával szerezte meg. A könyvtár helysége két részre oszlik, egy kölcsönzőirészlegre és egy – kb. 20 fő befogadására alkalmas – olvasói és kézikönyvtári részlegre. Ez utóbbi helység használati köre az utóbbi évek során igencsak kibővült, hiszen nyugodt körülményeinek, elegáns kialakításának köszönhetően egyrészt menedéket biztosít a nyugalomra vágyóknak, másrészt reprezentatív célokra is szolgál (pl. vendégek, látogatók fogadása, stb.), sőt nem egy iskolai programnak, klubnak otthont ad.

Könyvtárunk ezen kívül aktív tagja a Világnyelv programnak, s ezáltal – mint Forrás Tanulóközpont – így nemcsak az iskola tanulóinak és tanárainak nyújt szolgáltatást, hanem nyelvi dokumentumait – a megfelelő feltételek teljesítése mellett – gyakorlatilag bárki igénybe veheti. A Tanulóközpont állományát folyamatosan bővítik az angol, német, francia és finn nyelvet tanító kollégák is, így elmondhatjuk, hogy ezen a téren a lehető legszélesebb körű információellátottsággal rendelkezünk.

A könyvtár alapvető szolgáltatásai közé tartozik a kölcsönzés és helybeolvasás mellett az irodalomkutatás, elektronikus (internetes) információkeresés, illetve tanulóink számára – bizonyos esetekben – helyben nyomtatási és fénymásolási lehetőséget biztosítunk.

Nyitvatartásunk is a tanítási időhöz kapcsolódik:

hétfő:        10- 15-ig

kedd:           9-15-ig

szerda:        9-13-ig

csütörtök:  11-17-ig

péntek:     10- 14-ig

A könyvtári munkát jelenleg egy felsőfokú végzettségű könyvtárostanár látja el. Mint látható – iskolánk három műszakos tanítási rendje miatt – próbálunk igazodni mind nappal, mind délután, valamint este bejáró tanulóink igényeihez is.

A kölcsönzés minden tanuló és kolléga számára ingyenes, és a kézikönyvtári dokumentumokat leszámítva, teljes körű.

A könyvtári WEB-OPAC (online elérhető adatbázis):


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Budapesti Műszaki SZC
OM: 203058
Székhely: 1146 Budapest, Thököly út 48-54. Főigazgató: Markhard József www.bmszc.hu
Tagintézmény címe
BMSZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Bp. 1023 Lajos u. 1-5
Telefon:
06/1-335-2293

További információk
Felnőttképzési tanfolyamok a BMSZ-ben. Tájékoztató az induló képzésekről ITT
TANULJON ÚJ SZAKMÁT INGYEN!
Vegyipari és informatikai szakmák a BMSZC iskoláiban! Valósítsa meg Önmagát, egy második szakma megszerzésével!
További információk
Languages
Archívum
Feliratkozás a hírlevelünkre