Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Képek

IX. alkalommal került sor a Nyílt Késharc Verseny és Önvédelmi Szemináriumra 2017.november 18-án ​iskolánkban​.
A megnyitón részt vettek az MK-KSZ tagjai és vezető oktatói is. Az eseményt Csordás Katalin igazgatónő nyitotta meg. A verseny igazgatója dr.Zöllei Zoltán MK-KSZ elnöke volt. A rendezvényt 1 perces megemlékezéssel kezdtük Vlado Schmidt nagymester emlékére. Ez a nap azt bizonyítja, hogy mind létszámban és technikai tudásban is fejlődnek a versenyzők.
A versenyt követően késharc önvédelmi szemináriumot tartottunk. Meghívott vendégek: Vikartóczky Gusztáv Nihon Tai Jitsu Sportegyesület elnöke, Rab Sándor mester oktató, Németh Nyiba Sándor a Magyar Birkózó válogatott volt edzője, tiszteletbeli mesterünk valamint Büki Péter nya.alez. a Budo Magazin főszerkesztője. A késharc oktatást dr.Zöllei Zoltán kezdte, alap technikák bemutatásával, majd Vlado nagymesterre emlékezve katonai jellegű kés-kés elleni technikákat mutatott be. A folytatásban Vikartóczky Gusztáv mester mutatott kés támadás elleni védekezéseket. A kurzust Rab Sándor mester zárta, késharc magas szintű oktatásával.

Az eseményen készült képek megtekinthetőek a Folytatás után.
Folytatás

Október végén a Duna Múzeum és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében a  9 Felhő osztály is szakmai projektnapokon vehetett részt. Az élményekkel teli ismeretszerzés mellett a záró versenyen az osztály a Kreatív I. és a Csoportos III. helyet szerezte meg.

Gratulálunk nekik!

A projektnapon készült képek megtekinthetőek a Folytatás után.

Folytatás

2017. 10. 18-án hetedik alkalommal került megrendezésre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont.
A versenyre országos szinten lehetett nevezni. A jó hangulatú délelőttön a “Beugró” műsor mintájára Novák Péter moderálásával- játékos szituációkon keresztül dolgozták fel a csapatok a mai fiatalságot leggyakrabban érintő – az áldozattá, vagy éppen elkövetővé válást generáló- helyzeteket.
A vetélkedő házigazdája és moderátora Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglaltak a Madách Színház művészei, Gallusz Nikolett művésznő és Kiss Ernő Zsolt színművész, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József ny. r. altábornagy is.
A Than Károly csapatot Dombi Mercédesz, Ivicze Botond és Mohácsi Botond 10. Bakony osztályos tanulók képviselték, akik a versenyen derekasan helyt álltak, a gyerekek ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat is kitűnően oldották.

Gratulálunk nekik!

Az eseményen készült képek megtekinthetőek a Folytatás után.

Folytatás

A 2017. november 15-16-17-én tartott „Múltunk titkai – Jövőnk vágyai” – Nyitott kapuk a Thanban és a Re-Akció rendezvénysorozat alatt készült képek megtekinthetőek a Folytatás után.
Minden kedves vendégünknek ezúton is köszönjük a részvételt!

Folytatás

2017. 11.13-án a Stefánia Palotában iskolánk 6 tanulója vehette át a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárától a Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjakat:

Becze Tímea 11. Elefánt osztályos tanuló
Muzsik Fruzsina Judit 10.Gerecse osztályos tanuló
Ocskay Víta Magdaléna 12. Fagyal oszályos tanuló
Oláh János 11. Elefánt osztályos tanuló
Veress Rebeka Bianka 10.Gerecse osztályos tanuló
Tóth Angelina Lili 10.Gerecse osztályos tanuló

Iskolánk pedig – mint az ország második legeredményesebb pályázó iskolája külön elismerésben részesült.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Kőbánya polgármestere elismerést adott át a 11. Agár, Bagoly és Cápa osztályok képviselőinek a X. Kőbányai Rendvédelmi Napok rendezvény lebonyolításában való együttműködésükért.

Köszönjük a rendészeti osztályok lelkiismeretes munkáját!

​A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Folytatás után.

Folytatás

​Országos Haditorna Verseny a szentendrei Altiszti Akadémián​ 2017. október 11.

Iskolánk ifjú kadétjai, komoly elszántsággal, küzdeni akarással vettek részt első “katonai” versenyükön, és sok – a korosztályuknál jóval idősebb – csapat előtt, a középmezőnyben végeztek. 12.- ik évfolyamosainknak is becsülettel küzdöttek. Kiérdemelve a “Legjobban küzdő csapatnak” járó trófeát és oklevelet.
Teljesítményükhöz gratulálunk!

​A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Folytatás után.

Folytatás

Az első világháború centenáriumának jegyében 2017. október 11. és 2017. október 24. között a caporettoi áttörés 100. évfordulóján az elesett hősök emlékére emlékfutást szer
​vez​​t​ek, amelynek fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.
Az emlékfutás Budapestről indul​t​, a befutóra pedig a szlovéniai Kobarid városában – az egykori Caporettoban – kerül sor.
​A program ünnepi nyitányaként​ 2017. október 11-én​ a ​9. Dagály honvéd kadét osztályos tanulóink koszorúzáson ​vettek részt​​ ​a Hősök-terén.​

​A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Folytatás után.

Folytatás

Budapesti Műszaki SZC
OM: 203058
Székhely: 1146 Budapest, Thököly út 48-54. Főigazgató: Markhard József www.bmszc.hu
Tagintézmény címe
BMSZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Bp. 1023 Lajos u. 1-5
Telefon:
06/1-335-2293
06/1-336-0623

További információk
Felnőttképzési tanfolyamok a BMSZ-ben. Tájékoztató az induló képzésekről ITT
TANULJON ÚJ SZAKMÁT INGYEN!
Vegyipari és informatikai szakmák a BMSZC iskoláiban! Valósítsa meg Önmagát, egy második szakma megszerzésével!
További információk
Languages
Webkamera
Archívum
Feliratkozás a hírlevelünkre